top of page

Nyheter i Microsoft 365

Nyheter i Microsoft 365 – verktyg för samarbete och ökad säkerhet på den moderna arbetsplatsen.

I Mars månad lanserade Microsoft nya funktioner i Microsoft 365 som hjälper dig att öka samarbetet, spara tid och göra IT-hanteringen effektivare. Här är en titt på nyheterna som kom i mars.


Öka mötesproduktiviteten och uppfyll efterlevnadskrav med Microsoft Teams-uppdateringar – På Enterprise Connect presenterade microsoft förra veckan flera nya funktioner i Teams, bland annat möjligheten att förbättra effektivitteten i möten på distans genom att byta ut bakgrunden under videosamtal och göra Teams-möten mer inkluderande med live-undertexter. Microsoft tillkännagav också att live- och på begäran-händelser i Microsoft 365 nu är allmänt tillgängliga. Tack vare detta kan du leverera engagerande kommunikation till upp till 10 000 medarbetare, kunder och partners. Microsoft presenterade dessutom nya efterlevnadsfunktioner i Teams, till exempel dataförlustskydd i chattar och konversationer så att du kan skydda din information och uppfylla efterlevnadskrav.


Samarbeta och utveckla idéer på ett bättre sätt på din whiteboard – Med hjälp av de två nya intelligenta pennanteckningsfunktionerna i Microsoft Whiteboard Windows 10-appen får du bättre samarbetsfokuserad idéutveckling. Nu kan du enkelt fånga in en bild av en fysisk whiteboard och konvertera den till digitala pennanteckningar i Whiteboard-appen med hjälp av handskriftskonvertering. Och med hjälp av funktionen för att snygga till anteckningar blir dina nedskrivna anteckningar lättare att läsa då handskriften analyseras och automatiskt ersätts med tydligare streck. Tillsammans minskar de här intelligenta pennanteckningsfunktionerna den tid du behöver sätta ned på att hantera innehåll så att du i stället kan fokusera på att samarbeta med andra på din digitala whiteboard. Båda finns nu tillgängliga i Whiteboard Windows 10-appen.


Arbeta smidigt med dina förstahandskontakter på LinkedIn – Du kan nu på ett säkert sätt koppla ihop ditt LinkedIn-konto med ditt Office 365-konto och visa andras LinkedIn-profiler i Outlook på webben, OneDrive och SharePoint i Office 365 så att du kan se relevant information om dem du arbetar med, både inom och utanför organisationen. Möjligheten att skicka e-post till och samredigera dokument med många av förstahandskontakterna på LinkedIn lanseras nu för kunder med riktad version.


Kom igång genom att skriva namnet på en kontakt i fältet Till eller Kopia när du skapar ett nytt meddelandet eller delar ett dokument i Outlook på webben, OneDrive, SharePoint, Word Online, PowerPoint Online och Excel Online.

Skapa mer engagerande innehåll och få mer gjort

Med nya funktioner i Word, Excel, PowerPoint och Outlook på webben skapar du snyggt innehåll och sparar tid.


Skapa presentationer som sticker ut med 3D-objekt på din Mac – Skapa imponerande visuella objekt och engagerande innehåll på din Mac med inbäddade 3D-animeringar i Word, Excel och PowerPoint. Förbättra förståelsen, öka engagemanget och underhåll publiken med innehåll som till synes kommer till liv. Välj scener och infoga 3D-modeller från ett stort bibliotek med gratis innehåll, och rotera 3D-objekt för att berätta din historia från alla synvinklar. 3D-objekt på Mac börjar distribueras till Insiders inom kort.


Förbered och planera möten snabbare med nya intelligenta funktioner i Outlook på webben – Microsofts artificiella intelligens (AI) i Outlook på webben hjälper dig nu att förbereda dig för möten genom att visa relevant information som du kan behöva. Funktionerna föreslår också automatiskt att du skapar ett möte direkt från en e-postkonversation och visar tillgängliga dagar och tider för personer som du inkluderar i en mötesinbjudan. De här funktionerna distribueras till Outlook på webben-användare under de närmaste veckorna.


Säkerställ en bra säkerhetsstatus med uppdateringar för Microsoft Defender Avancerat skydd (ATP) – Förra veckan tillkännagav microsoft att microsoft utökar vår Endpoint Protection-plattform med stöd för ytterligare operativsystem med Microsoft Defender Avancerat skydd (ATP) för Mac, som är tillgängligt nu i begränsad förhandsversion. Med det här utökade stödet byter microsoft också namn på Windows Defender ATP-plattformen till Microsoft Defender ATP. Microsoft tillkännagav även att microsoft utvecklar funktioner för Threat and Vulnerability Management (TVM) i Microsoft Defender ATP för att upptäcka, prioritera och åtgärda kända hot och sårbarheter. En förhandsversion kommer snart.


Få tillgång till säkerhets- och undersökningsverktygen i nya Microsoft 365 Säkerhetscenter – Microsoft 365 Säkerhetscenter - är en ny enhetlig säkerhetsmiljö som tillhandahåller din säkerhetspersonal med en dedikerad arbetsyta för att hantera och utnyttja de omfattande säkerhetsfunktionerna i Microsoft Threat Protection. Microsoft 365 Säkerhetscenter är nu allmänt tillgängligt. Kom igång med funktioner som Secure Score, avancerad jakt och säkerhetsvarningar genom att gå till security.microsoft.com.


Hantera dina Microsoft 365-tjänster med det nya administrationscentret för Microsoft 365 – Förra veckan meddelade microsoft att det nya administrationscentret för Microsoft 365 börjar distribueras som standard-gränssnittet för alla Microsoft 365- och Office 365-administratörer. Administrationscentret för Microsoft 365 är utformat för att fungera som en enda startpunkt för hantering av tjänster i hela Windows 10, Office 365 och Enterprise Mobility + Security (EMS) på ett mer kraftfullt, effektivt och anpassat sätt.


Andra uppdateringar

  1. Nu när du öppnar länkar till Office 365-dokument från Word-, Excel-, PowerPoint- eller Outlook-skrivbordsprogram kan du välja att öppna dem direkt i skrivbordsprogrammen i stället för på webben.

  2. Teams-användare kan nu lägga till en Yammer-flik i en Teams-kanal som laddar en viss grupp- eller ämnesfeed från Yammer.

  3. Forms Pro, deras nya undersökningslösning för att distribuera undersökningar professionellt, finns nu som en allmänt tillgänglig förhandsversion.

  4. OneNote har nu stöd för att synkronisera ändringar av filer som är inbäddade i dina anteckningsböcker så att du inte längre behöver spara kopior av inbäddade filer.

  5. Funktionen anpassade principer i Azure Active Directory B2C är nu allmänt tillgänglig och ger dig mer kontroll över identitetsupplevelser så att du kan tillhandahålla anpassade användarresor i de program som riktar sig till kunder.

Har du frågor eller funderingar kring Microsoft 365 eller Office 365 så finns vi på House Of Service här för att hjälpa dig, du kan kontakta en av våra rådgivare via 010-410 34 00 eller info@houseofservice.se

Kommentarer


bottom of page