top of page

Nu kan du "installera" Outlook.com som en app på din dator.


Microsoft förvandlar sina Outlook.com och Outlook för webmailtjänster till Progressive Web Apps (PWA). Detta gör att alla Outlook-användare kan installera webbappen i Windows, macOS, Chrome OS och andra plattformar som nativt stöder PWA:er. Det är ett användbart alternativ till den röriga Outlook Windows desktop-appen eller Windows Mail-klienten som skickas som en del av Windows 10.


PWA, till sin natur, är i huvudsak fortfarande en webbplats, men inkluderar bättre cache, aviseringar och bakgrundsfunktioner för att få dem att se mer ut som traditionella appar. Microsoft har långsamt antagit PWA: er för Windows-appar sedan förra året, och Outlook är ett tecken på att vi kan se liknande appar för företagets andra Office-produkter som Word och Excel.


Om du använder en Chromium-webbläsare som Chrome, är supporten för Outlook.com tillgänglig redan nu. Du kan helt enkelt "installera" Outlook.com från adressfältet och det kommer att behandlas som om det är en inbyggd app i Windows eller macOS.


Microsoft experimenterar också med att föra stöd för Gmail, Google Drive och Google Kalender till Outlook.com. Programvarutillverkaren bekräftade för The Verge förra veckan att den "experimenterar med en liten uppsättning Outlook.com-användare" för integrationen.Vad är PWA eller Progressive Web Apps?

En Progressive Web App eller PWA använder teknik i moderna webbläsare för att skapa en snabbare och mer engagerande upplevelse för besökare.


Här är tre fördelar med PWA:

Låga kostnader.

Du har en webbjänst för alla plattformar, istället för en webbplats och flera appar. Kostnaden för teknikutveckling och förvaltning blir betydligt lägre, och du kan lägga de pengarna på att skapa en bättre upplevelse för besökaren.


Ta bort barriären att ladda ner en app.

Du kommer med all sannolikhet få betydligt fler besökare till din PWA jämfört med en mobilapp. Inte minst tack vare att allt innehåll i PWA:n går att googla sig fram till – om du inte aktivt hindrar det.


Dela innehåll utanför appen.

En PWA är i grund och botten en webbplats, och användare kan fritt delar innehåll oavsett vilken telefon, webbläsare eller dator som mottagaren använder.


Spännande utveckling! Som ni vet så förespråkar vi webbaserade tjänster och vi ser väldigt positivt på Microsofts nya trend! Hoppas på fler applikationer så hela Officepaketet finns tillgängligt på detta sätt inom kort.


O&U /House Of Service

Comments


bottom of page