top of page

Windows 11 tillgängligt från den 5 oktober 2021

Microsoft meddelar att den kostnadsfria uppdateringen till Windows 11 börjar rullas ut från den 5 oktober 2021, till berättigade Windows 10-datorer. Även datorer som kommer förinstallerade med Windows 11 blir tillgängliga samtidigt.

11 höjdpunkter i Windows 11:

 1. Den nya designen och systemljuden är moderna, fräscha, rena och vackra, vilket ger dig en känsla av lugn och lätthet.

 2. Med den nya startmenyn ligger innehållet i centrum. Genom molnets kraft och Microsoft 365 ges du tillgång till dina senaste filer oavsett vilken enhet du använder.

 3. Snap Layouts, Snap Groups och Desktops är ett ännu kraftfullare sätt att multitaska och optimera skärmytan.

 4. Microsoft Teams är integrerat i aktivitetsfältet och ger nu ett snabbare sätt att ansluta till vänner, kollegor och familj.

 5. Widgets, ett nytt personligt flöde som drivs av AI, ger ett snabbare sätt att komma åt information på, och med Microsoft Edge prestanda-, hastighets- och produktivitetsfunktioner erbjuds en webbläsarupplevelse i världsklass.

 6. Windows 11 levererar det bästa Windows någonsin för spel och låser upp den fulla potentialen hos systemets hårdvara med teknik som DirectX12 Ultimate, DirectStorage och Auto HDR. Med Xbox Game Pass för PC eller Ultimate ges tillgång till över 100 högkvalitativa PC-spel att spela på Windows 11 till ett förmånligt månadspris. (Xbox Game Pass säljs separat.)

 7. Windows 11 levereras med en ny Microsoft Store som byggs om med en helt ny design som gör det enklare att söka och upptäcka favoritappar, spel, program och filmer på en betrodd plats. Android-appar kommer till Windows 11 och Microsoft Store genom ett samarbete med Amazon och Intel. Detta släpps via en förhandsversion för Windows Insiders under de kommande månaderna.

 8. Windows 11 är den mest inkluderande versionen av Windows hittills med nya förbättringar av hjälpmedel som har byggts för och av personer med funktionsnedsättningar.

 9. Windows 11 låser upp nya möjligheter för utvecklare och innehållsskapare. Store öppnas för att fler utvecklare och oberoende programvaruleverantörer (ISV) ska kunna ta med sina appar till Store, förbättra utvecklingen av inbyggda appar och webbappar med nya utvecklarverktyg och göra det enklare att uppdatera utseendet och känslan i alla typer av applikationer.

 10. Windows 11 är optimerat för hastighet, effektivitet och förbättrade upplevelser för pekfunktioner, digital penna och röstinmatning.

 11. Windows 11 är operativsystemet för hybridarbete, som levererar nya upplevelser som fungerar, är designade med säkerhet i fokus och enkla och bekanta för IT-avdelningar att distribuera och hantera. Företag kan också testa Windows 11 i förhandsversion idag i Azure Virtual Desktop, eller vid genom det nya Windows 365.

Den kostnadsfria uppgraderingen till Windows 11 startar den 5 oktober och kommer att fasas ut i omgångar. Nya berättigade enheter kommer att erbjudas uppgraderingen först. Uppgraderingen kommer sedan att distribueras över tid till enheter på marknaden baserat på faktorer som tar hänsyn till bland annat maskinvara, enhetens ålder och andra faktorer som påverkar uppgraderings-upplevelsen. Microsoft förväntar sig att alla berättigade enheter erbjuds kostnadsfri uppgradering till Windows 11 till senast mitten av 2022. Windows 10-dator som är berättigade till uppgraderingen kommer meddelas via Windows Update automatiskt när uppdateringen är tillgänglig. För att kontrollera tillgängligheten manuellt, gå till Inställningar > Windows Update och välja Sök efter uppdateringar*.

Microsoft kommer snart att återlansera applikationen PC Health Check, där kunder kan kontrollera om sin nuvarande dator kommer att vara berättigad en uppgradering till Windows 11. Läs mer här.

För organisationer som hanteras av IT-avdelningar presenteras idag nya funktioner i Microsoft Endpoint Manager som hjälper att bedöma din företagets uppgraderingsmöjligheter till Windows 11 och hybridarbete i stor skala. Läsa mer i Microsoft Endpoint Manager Tech Community-bloggen.

För kunder som använder en dator som inte kan uppgradera är Windows 10 rätt val. Microsoft kommer att stödja Windows 10 till och med 14 oktober 2025 och nästa funktionsuppdatering till Windows 10 kommer senare i år.

*Vissa funktioner kräver specifik hårdvara; se vår Windows 11-specifikationsida för mer information

Vill du ha mer information eller hjälp att komma igång?

Kontakta en av våra rådgivare via 010-410 34 00 eller via info@houseofservice.se

Comments


bottom of page