top of page

Nyheter i Microsoft 365 – uppdateringar i Azure AD, Microsoft Teams, Outlook med flera

Den här månaden presenterar Microsoft uppdateringar i Azure Active Directory (Azure AD) och Microsoft Defender Avancerat skydd som förbättrar din säkerhet, uppdateringar i Microsoft Teams och Outlook på webben som gör dig mer produktiv samt uppdateringar i Desktop Analytics och Office 365 ProPlus som gör IT-hanteringen smidigare och förbättrar effektiviteten.


Stärkt säkerhet och enklare processer

Nya funktioner hjälper till att skydda mot, identifiera och åtgärda hot mot cybersäkerheten.

Bli lösenordsfri för minskad risk och förbättrad kontosäkerhet – Den här månaden presenterade Microsoft den allmänt tillgängliga förhandsversionen av FIDO2-säkerhetsnyckelsupport i Azure AD. Med FIDO2-teknik har du nu möjlighet att ge användarna smidig, säker och lösenordsfri åtkomst till alla Azure AD-anslutna appar och tjänster. Dessutom kan administratörer förse användare och grupper med lösenordsfria autentiseringsuppgifter och tillåta registrering via självbetjäning. Kom igång genom att läsa vår dokumentation med stegvisa anvisningar om hur du aktiverar lösenordsfri registrering för Azure AD.


Identifiera, prioritera och åtgärda sårbarheter i realtid – Förra månaden presenterade Microsoft den allmänt tillgängliga Microsoft Threat & Vulnerability Management (TVM). TVM har en ny uppsättning avancerade, agentfria, molnbaserade funktioner som ger kontinuerlig, riskbaserad sårbarhetshantering i realtid. Om du redan har Windows Defender ATP, är TVM-lösningen nu tillgänglig i Windows Defender ATP-portalen. Om du inte har någon prenumeration kan du registrera dig för en utvärderingsversion av Windows Defender ATP inklusive TVM.


Förbättra produktivitet och samarbete

Med nya funktioner i Microsoft 365 kan du enkelt samarbeta med andra, ordna uppgifter och snabbt hitta svar.

Kommunicera och samarbeta enklare med nya funktioner i Microsoft Teams – Den här månaden har dom lagt till nya funktioner i Teams, bland annat Läskvitton och Prioriterade meddelanden, för att säkerställa att tidskänsliga meddelanden tas emot och prioriteras. Dom presenterade också den nya funktionen Meddelanden för att markera viktiga nyheter och för att nu kunna publicera ett enstaka meddelande i flera olika kanaler.

Nu finns också den nya stämpelklockfunktionen i Teams för medarbetare i frontlinjen som ger möjlighet att stämpla in/ut i modulen Teamarbetspass. Och med funktionen för riktad kommunikation kan meddelanden skickas till alla i en viss roll – till exempel kan ett meddelande skickas till alla kassörer i en butik eller alla sjuksköterskor på ett sjukhus. Dessa uppdateringar för Teams distribueras under de kommande månaderna.


Lägg till omröstningar i Outlook-e-postmeddelanden och boka mötesrum med Outlook på webben – Den här månaden presenterar dom två nya allmänt tillgängliga funktioner i Outlook på webben. Med Microsoft Snabbomröstning kan du nu lägga till omröstningar direkt i dina Outlook-e-postmeddelanden, så att mottagarna kan rösta direkt i e-postmeddelandet eller klicka på den angivna länken och rösta i ett webbläsarfönster. Kom igång genom att ladda ned tillägget Snabbomröstning för Outlook.


Dessutom kan du nu enkelt boka mötesrum i Outlook på webben. När du skapar ett möte kan du snabbt se vilka rum som är tillgängliga, söka per ort eller rum och visa rum som är tillgängliga under återkommande händelser.


Gör svar i Yammer mer synliga – Nu kan du få frågor i Yammer att sticka ut från allmänna diskussioner med ett nytt, unikt format. Författare av inlägg och gruppadministratörer kan också märka de bästa svaren på frågor med ”Bästa svar”, vilket underlättar för användare att hitta svar. Dessa ändringar är för närvarande i privat förhandsgranskning och distribueras till alla Office 365-prenumeranter senare under sommaren.
Arbeta tillsammans i uppgifter i Microsoft To-Do – Nu kan du tilldela en uppgift till någon på en delad To-Do-lista och arbeta tillsammans för att snabbare bli klara med uppgifterna. Kom igång genom att @omnämna någon för att tilldela en uppgift till den personen, då ser alla på den delade listan detta.Effektiv IT-hantering

Med datadrivna verktyg levererar du smidigt programvarudistributioner och förbättringar för Office i virtualiserade miljöer.

Förbättra kvaliteten och tillförlitligheten på programvarudistributioner – Den här månaden presenterade Microsoft den allmänt tillgängliga förhandsversionen av Desktop Analytics, en molnbaserad tjänst som förser dig med information så att du kan fatta mer välgrundade beslut om uppdateringsberedskapen för Windows-klienterna före nya Windows 10-distributioner. Desktop Analytics är utformat för att i kombination med System Center Configuration Manager skapa en inventering av de Windows-appar som körs i organisationen och utvärdera appkompatibilitet med de senaste funktionsuppdateringarna för Windows 10. Desktop Analytics erbjuds för närvarande som en Office 365-tjänst och kräver en Office 365-prenumeration i Azure AD-klientorganisationen. Kom igång genom att aktivera Desktop Analytics i Configuration Manager-konsolen.


Förbättra Office-apphanteringen i virtuella miljöer Den här månaden presenterade vi nya funktioner för att förbättra användarvänligheten i virtualiserade miljöer. För det första är FSLogix-teknik, som förbättrar Office 365 ProPlus-prestandan i virtuella miljöer med flera användare, nu tillgänglig utan extra kostnad för Microsoft 365-kunder. För det andra får Windows Server 2019 nu stöd för Office 365 ProPlus och Filer på begäran i OneDrive under de kommande månaderna. Slutligen får Outlook, OneDrive och Teams nya funktioner för att förbättra användarvänligheten i en virtuell miljö.

Främja den digitala omvandlingen med nya Microsoft-molnregioner – Microsoft Office 365-tjänster är nu tillgängliga från våra nya molnregioner i Sydafrika och Förenade Arabemiraten. Dessa lokala datacenter gör det möjligt för fler organisationer att dra nytta av fördelarna med molnet tack vare smidiga molntjänster som kan möta krav rörande datahemvist, säkerhet och efterlevnad.


Andra uppdateringar

Teams ingår nu i de månadsvisa Office 365-uppdateringarna för befintliga kunder och börjar distribueras till befintliga installationer under ett antal veckor. Microsoft har dragit tillbaka ”Online”-profileringen för Office-apparna på webben. Den här förändringen syns på platser som apprubriker, plattformsspecifika kommandon och hjälpmenyer. Ändringen understryker att Office är en molnansluten miljö, som du kan använda via appar på skrivbordet, webben eller mobila enheter. Dom presenterade nyligen OneDrive Personligt valv, ett skyddat område i OneDrive som du bara kommer åt med en stark autentiseringsmetod eller ett andra steg i identitetsverifieringen.


Vill du veta mer?

Kontanta någon av våra rådgivare för mer information eller hjälp för hur du migrerar över till de nya tjänsterna via 010-410 34 00 eller info@houseofservice.se


Vi hjälper till med drift, underhåll, managering och projektleder hela din flytt till molnet från start till mål.

Comments


bottom of page