top of page

10 anledningar att jobba på ett mindre företag.

Uppdaterat: 11 jan. 2021

Stora, väletablerade företag har förvisso mycket att erbjuda – högre löner, bättre förmåner, snyggare kontorslokaler. Men när det handlar om din egen, professionella resa innebär inte större alltid bättre. För vad mindre företag inte kan erbjuda i tjusiga förmåner, kan de istället ge i karriärmöjligheter. En av de stora fördelarna med att jobba på ett mindre företag är att du inte är en liten fisk i ett stort hav. Därför kommer ditt hårda arbete att märkas mer. Du kan lättare komma i kontakt med cheferna och få ta del av kunskaper och projekt som annars inte hade varit möjligt.Fortfarande inte helt övertygad?

Låt då våra 10 anledningar nedan hjälpa till att övertyga dig. 

  1. Du kan klättra uppåt snabbare. I ett mindre team finns det färre personer som är intresserade av samma, högre positioner. Visar du vad du går för, får du också mer ansvar.  

  2. Du har många olika ansvarsområden. Ett mindre företag fungerar bara om det finns ett drivet team bakom, där ingen är rädd för att ta i där det behövs. Det handlar om att hela tiden komma på hur du ska få uppgifter gjorda på ett effektivt sätt – och att hela tiden lära dig av processen. 

  3. Du kommer närmare målet. Du får en tydligare bild av vad ett mindre företag faktiskt gör och hur viktig varje enskild medarbetare är. 

  4. Du jobbar nära senior chefer. Istället för att se din högsta chef någon gång om året, kommer ni nu förmodligen sitta på samma kontor.

  5. Apropå chefer – du kommer inte ha så många. Organisationsuppbyggnaden är ofta mycket plattare på mindre företag.

  6. Du kommer lära dig mycket om försäljning. När det inte finns en stor säljavdelning kommer du få en större inblick i företagets värden och kundrelationer, och kanske till och med göra en egen pitch för en potentiell kund.  

  7. Det är mer flexibelt. Det finns inte lika många policys eller processer på mindre företag, så flexibiliteten kring arbetet är större.  

  8. Du känner dig mer delaktig. Om du jobbar i ett mindre team kommer alla vinster och framgångar att firas tillsammans. 

  9. Du kan utmana din kreativitet. Mindre företag har ofta mindre budgetar, vilket kräver extra kreativitet. Istället för att t.ex. hyra ett event-företag till att planera en mässa, kommer du behöva ta till alla de idéer du har.

  10. Du kommer lära att dig mycket som du kan använda om du skulle vilja starta eget en dag. Du kommer att få uppleva såväl bra som dåligt – en realitet som alla företagsledare måste lära sig förr eller senare.Comments


bottom of page