Att jobba på House Of Service

Vi är transparenta - därför väljer vi att berätta hur vi leder vår verksamhet!

De flesta företag kämpar med förväntningar från personalen, och när det kommer till deras engagemang är det många faktorer som spelar in. En av de mest avgörande är en positiv arbetsmiljö, en som motiverar personalen till att orka ta sig igenom långa dagar och svåra projekt utan att tappa fart. Arbetsplatsen påverkar vårt humör, driv och resultat. Arbetsmiljö är allt som formar personalens engagemang i arbetet. Inklusive organisationskulturen, tekniken och verktygen samt interaktioner med kollegor och chefer. Hur har vi valt att hantera detta? Hur har vi valt att lägga balansen mellan de som uppskattar rutiner och bekanta miljöer – och de som behöver ständig förändring och flexibla arbetsplatser för att kunna leverera resultat? För att kunna möta varje behov krävs en modern arbetsplats. Istället för att tänka utanför boxen, har vi nog valt att tänka utanför skrivbordet.

Öppen kommunikation 

Bakom stängda dörrar växer misstankar och rykten börjar cirkulera. Våra chefer har en "öppen dörrpolicy" och är oftast tillgängliga för regelbundna och konstruktiva coaching-sessioner. Som tillägg till detta använder vi digitala samarbetsverktyg med meddelanden mellan alla inom företaget uppmuntrar regelbunden, öppen och positiv kommunikation. Det hjälper till att hålla oss uppdaterade om företagets värderingar och mission. 

En balans mellan arbete och liv 

Arbete är något du gör och det är oberoende av vart du befinner dig fysiskt. Att ge vår personal en möjlighet till att arbeta hemifrån ibland när där det är möjligt och ha ett alternativ till den traditionella 08:00 – 17:00 arbetsdagen är någon som vi tillämpar. Vissa presterar bättre olika tider på dygnet. Själv har jag min mest produktiva tid tidigt på morgonen, långt innan vi öppnar vår växel för inkommande samtal från kunder. En flexibel organisation mår alla bättre av. Arbete är ett maraton och om vi förväntar oss att du ska sprinta varje dag, kommer du att falla innan mållinjen. 

Utvecklingsmöjligheter och erkännande 

Vi förklarar för personalen att deras framgång har en viktig påverkande faktor till företagets framgång, det ökar engagemanget. Vi ger personalen meningsfulla mål och ger dem möjligheten till att växa. När personalen växer – växer företaget. Det är inte ovanligt att personalen känner att deras ansträngningar går obemärkt förbi. Enligt en Gallup studie kom man fram till att endast en av tre får ett erkännande att de gör ett bra jobb. Och pengar är inte den enda, eller ens det bästa sättet att ge ett erkännande. Vi delar rutinmässigt ut biobiljetter på veckomöten, så länge det är välförtjänt blir det inte för mycket. Det är bara ett exempel, men det finns alltid utrymme för att belöna personalen och lyfta fram bra prestationer. Det bygger positiv moral i arbetsmiljön. När vi delar ut erkännanden försöker vi anpassa dem till företagets syfte, kultur och värderingar, så att det blir konsekvent och alla förstår varför. 

Gladare personal = bättre resultat 

Om man är nedstämd kommer man att få mindre gjort. En grupp forskare från England säger att de har vetenskapligt bevis på sambandet mellan mänsklig lycka och produktivitet. Enligt deras studie är vi ungefär 12% produktivare när vi är glada. Utifrån det kan vi konstatera att glädje är en produktivitetshöjare. Och Gallup igen. I deras undersökning ”State of the Global Workplace” fann man att endast 13% av de personalen är engagerade på jobbet, vilket innebär att de flesta inte trivs på jobbet. För alla oss i ledande befattningar är det här en utmaning som måste tas på allvar, men också en möjlighet. Det finns enkla och kostnadseffektiva sätt för att investera i personalens bästa och vi satsar verkligen på att hålla humöret uppe, för alla på & runt om House Of Service.

Leverera en teknikmogen miljö 

Den yngre generationen anpassar sig snabbt sig till ny teknik för att jobba mer effektivt, och de som upplever teknik som något krångligt, tycker genast att det är roligt när man visar hur man ska använda det. Det är kritiskt med en kultur som är öppen för att jobba på nya sätt. Det kan också vara dags att tänka om kring de vanligaste kommunikations-formerna på arbetsplatsen. Vi är vana att använda snabbmeddelanden som Facebook Messenger. Idag är det också en vanlig del av en modern arbetsplats med tjänster som Microsoft Teams. 

Tänk annorlunda kring arbetsytor 

Vi ger våra medarbetare möjligheten till att avsätta fokuserad tid för projekt och arbete i miljöer som de anser passa uppgiften bäst. En av delarna med en modern arbetsplats är man inte ska vara bunden till att sitta vid din jobbdator på kontoret. En idé kan komma när som helst, var som helst. En modern arbetsplats gör det lättare för improvisation och vi vill att man ska kunna utföra ditt arbete från vilken enhet som helst. Det inte är meningen att ska använda mobilen för att utföra komplexa Excel uppgifter, där triumferar fortfarande laptoppen. Men det ska inte vara ett tvång starta upp datorn för att komma åt Excel-filen som avslöjar prognosen för kommande kvartal. Du vet hur du vill jobba och vilken enhet som passar bäst för olika uppgifter, tekniken ska ge dig möjligheten att göra det valet. 

Ny hårdvara för att förenkla 

Det är inte bara mjukvaran som är ny på det digitala kontoret. Se bara på Microsoft Surface Pro. Den fungerar som en platta och laptop i ett. Med Microsofts egna ord: den mest mångsidiga bärbara datorn, med bättre prestanda och batteritid än någonsin. En enhet som går i linje med Microsofts strategi ”mobile first, cloud first”. Här på House Of Service har dom flesta av oss en sådan dator – och samtidigt som vi kan konsumera nöje, kan vi producera meningsfullt arbete. Det och i kombination med Office 365 har gjort att vi är mer kreativa, samarbetar enklare och höjt vår produktivitet. 

Sammanfattning 

Att säkerställa att personalen trivs och levererar resultat hos oss är en framgångsfaktor. Att skapa en positivare arbetsmiljö ger ökad produktivitet. Det är avgörande för vår organisation. Glada, engagerade kollegor är värda deras vikt i guld. När personalen känner att deras arbetsgivare värdesätter dem, så är de mer benägna att investera känslomässigt i företaget för att hjälpa till att våra mål. En modern arbetsplats ett viktigt verktyg för oss att öka personalens engagemang och skapa en positivare arbetsmiljö.

Med Vänliga hälsningar,

Niklas.png

Niklas Stoltz

VD

010-410 34 01 

070-416 82 18 

niklas.stoltz@houseofservice.se